Likovna umetnost

TEDEN UMETNOSTI
V času svetovnega Tedna umetnosti  od 24. do 30. maja v organizaciji UNESCA Slovenija in Ministrstva za izobraževanje RS in Ministrstva za kulturo, smo na II. osnovni šoli Celje pripravili dogodek slikanja na betonske površine v okolici šole. Slikali smo po stenah podhoda pod železnico na Ljubljanski cesti v Celju in na betonsko steno na parkirišču šole. Slikali so Elena Les (8.a), Valerija Bushueva (9.a) in Dementii Savchik (6.a)

.

 

JUMBO 2021
V četrtek, 4. 3. 2021, so učenci Zoja Ferlež, Jan Hvalc, Peter Pavlič, Stela Jazbec,  Jakob Baumgartner (vsi 9.a) slikali po idejni predlogi Nie Benčina Kladnik iz 9.b jumbo plakat na temo bližajočega se evropskega prvenstva v nogometu (U21) >>>. Naša šola je slikala Portugalsko. Plakat bo obešen v mesecu aprilu na lokaciji Podjavorškove ulice na Hudinji v počastitev občinskega praznika.

 

ALEŠA DROBNE
Zavod RS za šolstvo, svetovalec Primož Krašna in predmetna skupina za likovno umetnost je pod pokroviteljstvom  UNESCA (Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo) ter šolami v Sloveniji organizirala Teden umetnosti. II. osnovno šolo zastopa Aleša Drobne iz 9.b s slikanjem na betonski podhod pod železniško progo ob Ljubljanski cesti. Njen prispevek najdete na strani 14 >>>.

 

POSLIKALI SMO PODHOD
V sredo, 7. oktobra 2020, nam je uspelo dokončati poslikavo na bližnjem podhodu pod železniško progo in vzhodno celjsko obvoznico. 3,5 metrov visoka poslikava je dolga približno 20 metrov. Hvala Aleši Drobne za viteza na konju in Pelikanov model, Niki Simončič za krasen mladostniški verz K. D. Kajuha in Nataši Meh, ki je krasno popravila obraz Veronike Deseniške in še in še. Vabljeni k ogledu.

 

jumbo_tehnopark PLAKAT OB ODPRTJU TEHNOPARKA
Ob odprtju Tehnoparka Celje so učenci naše šole (Zoja, Urban, Aljaž, Patrik, Valerija, Stela) naslikali velik plakat na temo Znanost in tehnologija. Razstavljen je v Gubčevi ulici Celje.

 

LJKHGHJ