Likovno ustvarjanje

NARIŠO OBLEKO 2020
V četrtek, 23. 1. 2020, so v prostorih Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje s priložnostno prireditvijo odprli razstavo natečaja NARIŠI OBLEKO. Sodelovalo je 113 učencev iz 18 osnovnih šol, komisija pa je izbrala tudi 9 učencev naše šole. To so Esad Tabaković, Tine Malec, Filip Narat, Nik Šeško, Vladan Railić, Patricia Mahmutović, Nejla Garibović, Erazem Hren in Ema Piršič (vsi 9.b).

 

SEBASTJAN GREŠAK
sebastjan_gresak_na-skiroju Sebastjan Grešak, učenec 6.b razreda, razstavlja v prostorih Mladinskega centra Jesenice svojo fotografijo na temo “Portret”.

 

ELENA LES
Elena Les, učenka 8.a razreda, je prejela 2. priznanje na IV. mednarodnem bienalu otroške risbe. Risala je površine s črnim flomastrom.

 

NAŠ LAMPIJONČEK
lampijon Učenci OPB (4.b in 5.a) so poslikali lampijon za novoletno praznično okrasitev mesta Celja. Upamo, da bo lampijon mestu v okras in meščanom všeč.

 

TIM PODERGAJS SIUSSI
Tim je prejel nagrado za fotografijo Mestne občine Slovenj Gradec – mesta miru. Razstava je odprta v Koroški galeriji likovnih umetnosti (Glavni trg 24, Slovenj Gradec) od 24. oktobra dalje. Poleg Tima risbe razstavljajo še Anže Furman Oman, Anže Pečak, Ben Dobovičnik, Ema Piršič, Erazem Hren, Esad Tabakovič, Nina Ellen Blake, Patricija Mahmutovič, Tevž Selčan, Vladan Railić, Kiara Četkovič in Taja Skarlovnik.

 

BIENALE OTROŠKE GRAFIKE ŽALEC 2019
Na Bienalu otroške grafike v Žalcu so učenci naše šole osvojili zlato, srebrno in tri bronasta priznanja. Zlato priznanje je dosegel Jan Hvalc, Patrik Čanji je osvojil srebrnega, bronasto priznanje pa sta osvojila lanska devetošolca Nino Schell in Urška Razboršek.

 

TIBOR KOMERIČKI
Tibor Komerički (9.a) je bil med 3. in 5. oktobrom 2019 povabljen v Hlohovec na Slovaško na podelitev priznanja za malo grafiko Ex Libris. Med 17 državami in 1500 izdelki je prejel častno diplomo. Podelitev je spremljalo več ambasadorjev sodelujočih držav.