Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tretji petek v novembru smo obeležili Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). V petek, 18. 11. 2022 so se učenci naše šole v okviru razrednih ur, zbrali v svojih matičnih šolah in zaužili tradicionalni slovenski  zajtrk. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Učenci so zaužili zajtrk, ki je bil sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Vsa živila so bila lokalnega izvora. Učenci so se ta dan seznanili o pomenu zajtrka, o  pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Z dogodkom smo poudarili pomen kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje.  Še posebej pa smo se letos posvetili pomenu, proizvodnji in predelavi mleka. Učence smo  ozaveščali tudi  o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.  

Po zajtrku se dan pozna!

Dostopnost