Dosežki učencev

AJDA IN ERAZEM
Ajda Drnovšek, 9. a in Erazem Hren, 9. b sta se 8. marca udeležila 9. glasbene olimpijade, ki je potekala v Ljubljani na Konservatoriju za glasbo in balet. Uspešno sta opravila vse zahtevane preizkuse; Erazem je prejel srebrno, Ajda pa zlato priznanje.

no images were found

 

ŽIGA ŠTURBEJ
Žiga je 21. februarja 2020 prvič nastopil v kategoriji mlajši dečki ŠŠT na polfinalnem tekmovanju v skokih z male prožne ponjave v Brežicah in zasedel 18. mesto.

 

ŽANA PRESEČNIK
V soboto, 18. januarja 2020 je bilo v Slovenj Gradcu tekmovanje vzhodne lige v hitrostnem plezanju, kjer je Žana Presečnik med 53 tekmovalkami osvojila prvo mesto.

 

OSKAR HREN
Oskar se je kot učenec Glasbene šole Celje v duetu udeležil 5. srečanja kitaristov Pomurja, Štajerske in Koroške – Guitarrero 2020. Komorna zasedba kitarskega dueta je tekmovala v IV. kategoriji (komorne skupine, povprečna starost do vključno 12 let). Duet je s programom treh skladb, J. S. Bach: Invencija št. 13 v a-molu, BWV 784, M. Giuliani: Polonaise concertante in T. Tisserand: Celtic dance, v dolžini 8:50 prejel odlično oceno in priznanje za perspektivni kitarski duo. Njun nastop je bil pohvaljen.