5.b

Razrednik: Mihaela Tacer

Elektronska pošta: mihaela.tacer@slander.si

Govorilne ure: četrtek, 3. šolska ura

Učitelj GUM: Andreja Vahen

Elektronska pošta: andreja.vahen@slander.si

Učitelj ŠPO: Aljaž Igor Topole

Elektronska pošta: aljaz.topole@slander.si

Učitelj TJA: Branka Deurič Kodrun

Elektronska pošta: branka.dkodrun@slander.si

Učitelj GOS: Urška Brunšek

Elektronska pošta: urska.brunsek@slander.si

Učitelj LUM in NUM: Milena Ostrožnik

Elektronska pošta: milena.ostroznik@slander.si

Učitelj N2N: Nataša Brence

Elektronska pošta: natasa.brence@slander.si

Učitelj NŠP: Ambrož Palmira

Elektronska pošta: palmira.ambroz@slander.si

 

URNIK >>>

 

OB 2. APRILU, MEDNARODNEM DNEVU KNJIG ZA OTROKE
2. april je Mednarodna zveza za mladinsko književnost (IBBY) proglasila za mednarodni dan knjig za otroke. Obeležujemo ga od 2. aprila 1967, poznamo pa ga tudi kot svetovni dan pravljic. In zakaj prav 2. april? Na ta dan se je namreč leta 1805 rodil danski pravljičar Hans Christian Andersen, ki ga pozna skoraj vsak otrok. Vsako leto za ta dan izbran pisatelj napiše pismo za vse otroke sveta. Pismo je prevedeno v vse jezike, tudi v slovenščino. Letos je pismo napisal pisatelj iz Litve, katerega knjigo imamo tudi v šolski knjižnici in je primerna za otroke prvega triletja. Na naši šoli smo poslanico prebrali vsem učencem v okviru pouka. Poslanico si lahko preberete na povezavi >>>

Učenci četrtega in petega razreda so na večeru branja razmišljali o branju. Zapisali so:

Z branjem knjig poživiš življenje.

Branje širi tvoja obzorja.

Z branjem izveš, kaj drugi mislijo in govorijo.

Branje te nasmeji.

Z branjem se širi tvoje razmišljanje.

Ko bereš, si drug; pozabiš na svoje življenje in skrbi.

Branje kroji tvojo domišljijo.

Branje te pomiri in popelje v druge svetove.

Z branjem knjig postajaš obzirnejši.

Branje razvija tvojo pozitivnost.

Branje je vstopnica na Večer branja.

Mongolski pregovor – Sončni vzhod prebuja naravo, branje knjig razsvetljuje glavo –

pa so si razlagali takole:

Sonce razsvetli prostor, da lahko beremo.

Sončni vzhod razsvetli nov dan, branje pa razsvetljuje glavo in ti da posluh za več besed.

Sonce prebuja vsak nov dan, branje pa prebuja pamet.

Sonce odpira rože, branje pa glavo, možgane.

Več knjig kot prebereš, pametnejši in bolj bister si.

 

PREDSTAVITEV JAVNIH SLUŽB
V petek, 19. 4. 2019, smo si z nadarjenimi učenci 5. razreda ogledali predstavitev javnih služb pred I. gimnazijo v Celju. Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Policijska uprava Celje, Poklicna gasilska enota Celje, Civilna zaščita ter drugi, so nam predstavili svoje poklice in nekatere izmed službenih vozil, ki jih uporabljajo pri opravljanju svojih vsakodnevnih delovnih obveznostih.

 

 

BAŠKA
Sporočamo vam, da so otroci varno in srečno prispeli v Baško. Dogajanje v besedi in slikah sledi.

Ponedeljek

Po razburljivi vožnji, z nekaj kapljami dežja, smo prispeli  s soncem obsijano Baško. Sledila je namestitev po sobah ter kosilo, ki smo ga že z nestrpnostjo čakali, saj so bili naši želodčki že pošteno lačni. Po krajšem počitku smo se odpravili na plažo, kjer nas je najprej čakalo testiranje, s pomočjo katerega so nas razvrstili v plavalne skupine, nato pa še vožnja s kanuji in sup deskami. Dan smo zaključili z nočnim sprehodom z lučkami do razgledne ploščadi.

 

Torek

Prebudili smo se v oblačno jutro, ki nam je postreglo z jutranjo telovadbo in plavanjem v bazenu. Izza oblakov so se le prikazali sončni žarki, zato smo lahko odšli do plaže, na vožnjo s kolesom ali s skiroji. Sledilo je kosilo in po njem malo daljši počitek po sobah. Pred izletom z ladjico smo se še posvetili pisanju dnevnika za pretekli dan. Kljub temu, da nas je na začetku vožnje z ladjico presenetil dež, smo nanj hitro pozabili, ko smo v morju zagledali delfine. Prav tako je ponovno posijalo sonce, ko smo prispeli na otok Grgur, kjer je bilo žensko taborišče po drugi svetovni vojni. Sprehodili smo se po njem in naleteli celo na jelena. Pred spanjem je sledil še sprehod do mesta ter priprava nakupovalnega načrta za nakup spominkov, ki še sledi v prihodnjih dneh.

 

Sreda

Prebudili smo se v prelep sončen dan. Po jutranji telovadbi in zajtrku je nekatere skupine čakalo  plavanje v bazenu, druge pa kolesarjenje ali vožnja s skiroji čez mesto. Do kosila so še sledile aktivnosti na plaži. Popoldan smo pričeli s pisanjem dnevnika, nadaljevali z aktivnostmi v morju ter druženjem na športnih igriščih. Po večerji je sledil plesni večer, v katerem so otroci neizmerno uživali.

 

Četrtek

Prebudili smo se v prelep sončen dan. Po jutranji telovadbi in plavanju v bazenu smo želeli  izkoristiti prijetno sončno vreme, zato smo se odpravili  uživat na plažo. Vozili smo se s kanuji, sup deskami in uživali v vodi ali ob njej. Najpogumnejši so celo plavali do »mize.« Po kosilu smo se lotili pisanja dnevnika. Sledilo je še  testiranje za plavalna priznanja, kjer so se zelo izkazali. Zvečer nas je še čakalo za otroke eno izmed najpomembnejših opravil in sicer nakupovanje spominkov.

Petek

Dragi starši!

Napočil je dan odhoda domov. V prelepem sončnem dopoldnevu nas je pred odhodom čakal še orientacijski pohod po Baški z ogledom akvarija. Seveda smo si privoščili tudi sladoled. Sledila je še podelitev plavalnih priznanj. Pot domov je potekala tekoče in tako so sedaj naši učenci že v vaših objemih, bogatejši s spomini na plavalno šolo v naravi, polno različnih dogodivščin.

 

ŠPORTNI DAN – DRSANJE
Z zimskim športnim dnem smo se poslovili od letošnje zime. Mi smo uživali na drsališču, kjer smo pilili drsalne sposobnosti, snežinke pa so radostno poplesavale in nas posipale na poti iz parka v šolo.