Dosežki učencev v šolskem letu 2017/18

NAŠI MLADI ROKOMETAŠI
V soboto, 19.6.2018, so v kategoriji Mlajši dečki A državni prvaki postali rokometaši Celja Pivovarne Laško. Za njih igrajo tudi 3 učenci naše šole in sicer Nik Šeško, Žan Vujičič in Aljuš Anžič. img_3788

 

FILIP ŠTRLJIČ
12. maja 2018 je v Slovenski Bistrici potekalo Državno prvenstvo v judu za mlajše dečke. Filip Štrljič, sicer član Judo kluba Ivo Reya, je v skupini U12 v kategoriji do 50 kg postal državni podprvak.

 

LENART MALIGOJ
je v šolskem letu 2017/2018 začel sodelovati z državno mladinsko reprezentanco v deskanju na snegu prostega sloga. V letošnji sezoni je bil dvakrat poškodovan, zato ni sodeloval na vseh predvidenih treningih in tekmah z državno reprezentanco. Poleg spodaj naštetih se je udeležil še drugih sponzorskih in promocijskih tekem.  Uradni rezultati, ki jih je letos dosegel pa so:

  • mednarodna tekma (U15) Qparks tour, Planai: 4. mesto
  • FIS tekma Slopestyle, Bjelašnica: 18. mesto
  • Europa Cup tekma Big Air, Sarajevo: 17. mesto
  • FIS tekma Slopestyle, Kopaonik: 23. mesto
  • FIS tekma Big Air, Kopaonik: 18. mesto
  • Funcross tekma Banked slalom, Rogla: 2. mesto
  • FIS tekma Slopestyle, Kanin: 5. mesto
  • Državno prvenstvo Slopestyle (U15), Kanin: 2. mesto
  • Državno prvenstvo Big Air (U15), Vogel: 4. mesto
  • mednarodna finalna tekma (U15)Diamonds Qparks tour, Obergugrgl: 9. mesto

Slike povedo več kot tisoč besed.

 

KAJA ŠOŠTARIČ
V nedeljo, 8.4.2018, je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani  v prijetnem in razigranem vzdušju potekalo 2. slovensko Brainobrain tekmovanje. Udeležilo se ga je okoli 300 otrok iz vse Slovenije. Otroci so tekmovali v računanju na abakus in v abakus mentalni aritmetiki. V treh minutah, kolikor traja tekmovanje, so poskušali pravilno rešiti čim več računov. To zahteva izjemno koncentracijo, natančnost, hitrost in seveda znanje. Najboljši v posameznih kategorijah so si priborili pokal in naslov šampion, glede na osvojeno število točk pa so podelili še zlate in srebrne medalje. Tudi letos so otroci iz vse Slovenije dokazali, da se v njih skriva neverjeten potencial, in nas navdušili s svojimi rezultati. Iz II. OŠ se je tekmovanja udeležila Kaja Šoštarič. Priborila si je pokal ter se domov vrnila z nazivom šampion.

 

PODROČNO TEKMOVANJE IZ KONSTRUKTORSTVA
6. aprila 2018 je potekalo področno tekmovanje iz konstruktorstva na osnovni šoli Lava v Celju. Našo šolo so učenci zastopali v treh tekmovalnih panogah.
Vito Šturbej iz 3.b razreda, osvojil 2.mesto, tekmoval iz panoge konstruiranje z Lego gradnikov , prva triada.
Žiga Šturbej iz 4.b razreda , osvojil 2. mesto, tekmoval iz panoge konstruiranje z Lego gradnikov, druga triada.
Klara Ana Novak iz 6.a, osvojila 2. mesto, tekmovala iz panoge obdelave papirja.
Lina Kocuvan iz 6.a, osvojila 5. mesto, tekmovala iz panoge obdelava papirja.

 

ŽANA PRESEČNIK
Na državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG 2018 je Žana Presečnik (3.a) osvojila srebrno priznanje. hdr

 

JAKOB ČADEJ
Jakob se je udeležil Mednarodnega tekmovanja Davorin Jenko v Beogradu in prejel 95,25 točk in 1.nagrado.

 

MANCA KLEPEJ
Manca je 8. marca 2018 na državnem tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije, v kategoriji komorne skupine s pihali 1.b, prejela zlato priznanje in 97. točk.

 

NIKA SOTENŠEK, NEŽA ZEVNIK  IN FILIP VIDUŠIN
11. marca je v Ljubljani potekala 7. glasbena olimpijada. Tekmovalo je 58 učencev iz vse Slovenije, ki so najprej pisali pisni preizkus, nato so nastopili z izbrano vokalno skladbo, prestali a vista melodični in ritmični preizkus in se na koncu predstavili še z avtorsko skladbo, ki so jo napisali za to priložnost. Nika Sotenšek in Neža Zevnik sta dobili srebrno priznanje, Filip Vidušin pa zlato. Neža Zevnik je prejela še posebno priznanje za avtorsko skladbo. img-0012