Likovna umetnost 2017/18


LIKOVNI SVET OTROK ŠOŠTANJ 2018
Na 50. razstavi Likovni svet otrok 2018 na OŠ Šoštanj so prejele priznanje Anka Polak iz 6.b, Lara Prosenc in Kiana Pavčnik, iz 8.a. Otvoritev je bila v četrtek 17. 5. 2018 ob 17.00 v Šoštanju.

 

JUŠ GOŠTE
V maju 2018 smo se razveselili uspeha učenca Juša Gošteta iz 7.a na svetovnem likovnem natečaju na Japonskem v Tokiju (priznanje Honorable Mention Winners World Children´s picture contest The IE-NO-HIKARI Association).

 

MODRA NIŠA PREDSTAVLJA …
V ponedeljek 23.4. 2018 smo imeli v šolski galeriji Modra niša otvoritev razstave učencev 5.b razreda, ki so slikali z različnimi zemljami. Delavnico je vodila likovna pedagoginja prof. Marija Cenc s pomočjo prof. Jane Rovere. Učenci so bili navdušeni nad novo slikarsko tehniko. Pripravili so tudi lep kulturni program. 

 

LAMPIJON MOC – NOVOLETNA OKRASITEV MESTA
Nina Karlaš, Miha Urankar, Andraž Ugovšek, Larissa Begagič, Dejan Krčmar, Ana Obrenovič, Manja Kokot in Brina Brence (vsi 3.a) so učenci, ki so izdelali letošnji šolski lampijon v okviru projekta iz naslova. lampijon_2osce

 

BIENALE OTROŠKE GRAFIKE V ŽALCU
Na Bienalu otroške grafike v Žalcu 2017 so razstavljali in dobili priznanja učenci 7.a in 9.b; Ajda Drnovšek, Nika Zver Špan, Lukas Ovtar Grobelnik, Nikola Crnkovič iz 7.a in Urh Stopinšek iz 9.b. Čestitamo! Razstavo si lahko ogledate na OŠ Žalec.

 

BISTVO OČEM SKRITO SRCU ODKRITO 2017
Na osnovni šoli Lava Celje je 30. novembra 20127 potekala otvoritev fotografske razstave Bistvo očem skrito srcu odkrito 2017. Razstavljajo tudi učenci naše šole: Kaja Kokot Kuzmin; Alge, Muc, Zvonik iz 9.a. Nina E. Blake; Večer, Ognjeno nebo, Kapljice, Špela Krajnc; Gora, Oko, List, Klara Planteu; Jesen, Skiro, Jutro, Lara Polak; Jutro, Sonce, Sošolka, Nila Flajšman; Pristan, Kapljice, Kapucinke, vsi iz 7.a.

 

POGLED 2017
Kaja Kokot Kuzmin iz 9.a  je prejela diplomo in razstavlja 5 svojih fotografij na natečaju Pogled 2017 Centra za mlade v Domžalah. Poleg Kaje razstavljata še Nila Flajšman s štirimi fotografijami in Tim Podergajs z dvema fotografijama. Oba sta iz 7.a razreda. Vabimo vas na projekcijo sprejetih fotografij, podelitev nagrad in otvoritev razstave Pogled 2017, ki bo v sredo, 22. novembra, ob 18. uri v Kulturnem domu Franca Bernika, Ljubljanska cesta 61, Domžale. Nagrajene fotografije bodo do sredine januarja na ogled v prostorih Centra za mlade Domžale (Domžalski dom) na Ljubljanski cesti 58 v Domžalah. 00087-a2-000731kaja

 

MAJA NAGLIČ in NIKOLA CRNKOVIĆ
sta 17. oktobra 2017 prejela diplomo za svoj prispevek na svetovnem likovnem razpisu YHDESSA Villa Artu Kankurinkatu – Hyvinkaa Finland 2017.

 

URH STOPINŠEK
iz 9.b je prejel priznanje za grafiko tehnike večbarvni linorez z motivom in naslovom Insekti, ki je razstavljena na Bienalu otroške grafike v Žalcu. Otvoritev je bila 13.10. 2017 na osnovni šoli v Žalcu.

 

DAŠA FURMAN OMAN
Daša Furman Oman iz 9.a je na Mirovniškem festivalu prejela priznanje občine Slovenj Gradec. Poleg Daše na razstavi predstavljajo svoja dela tudi Lovro Janc, Jan Rutar, Enej Petkovič, Armin Zukić, Ema Gošte, Neža Hartman, Lara Polak, Tim S. Podrgajs in Nika Zver Špan.