Likovna umetnost v šolskem letu 2018/19

znak_bienala_pika5 BIENALE OTROŠKE GRAFIKE V ŽALCU
Na Bienalu otroške grafike v Žalcu je učenec Jan Hvalc (7.a) prejel zlato priznanje, učenec Patrik Čanji (7.a) pa srebrno priznanje. Razstavljata še učenca naše šole Nino Schell (9.b) in Urška Razboršek (9.b). Razstava bo odprta oktobra 2019.

 

0000048439 TIBOR KOMERIČKI
iz 8.a je povabljen na Slovaško v Hlohovec oktobra 2019 kot nagrajenec likovnega natečaja EX LIBRIS 2019. Nagrajen je bil za malo grafiko EX LIBRIS,”Razpravka””Fairy tale”. Format je bil zelo majhen 9×15, vanj je moral rezati svoje ime oz. kratico in priimek, besedo EX LIBRIS in motiv, povzet iz slovenske pravljice. Upodobil je pastirja, ki je zaspal na paši.

 

image LIKOVNI NATEČAJ DREVO
V četrtek, 18. aprila 2019, je bila v avli Osnovne šole Šturje v Ajdovščini  prireditev ob odprtju razstave 11. državnega likovnega natečaja Drevo. Učenke naše šole so bogato obogatile razstavo; Daša Škorjanc, Tia Brance in Bea Kastelic, vse iz 9. razreda. Razstavljajo barvni linorez z motivi dreves. Katalog razstave >>>

 

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA V CMC
V petek, 3. 5. 2019, bo v Celjskem mladinskem centru otvoritev fotografske razstave. Razstavljajo tudi učenci naše šole; Elena Les, Franko Brvar, Ajda Škorjanc, Matija Krašovic in Jaka Imperl, vsi iz 6.a in Jakob Baumgartner iz 7.a. img_1653matijakrasovic-lara

 

TORUN (POLJSKA)
Na mednarodnem bienalu umetniške grafike za mlade v Torunu na Poljskem (XXI. Niedzynarodowe Biennale Grafiki dzieci i mlodziezy Torun Polska) sta učenca naše šole Špela Krajnc (8.a) in Jan Hvalc (7.a) prejela diplomo za svoj grafični list.


 

MLADINSKI FOTO NATEČAJ POGLED 2018

Učenec Matija Krašovic razstavlja na mladinskem foto natečaj  Pogled 2018.  Otvoritev bo v torek, 4. decembra, ob 18. uri v Kulturnem domu Franca Bernika, Ljubljanska cesta 61, Domžale ali na spletu http://domzale.thegame.si. Razstavljajo še Franko Brvar, Lara Emilija Petek, vsi iz 6. a. dav

 

OTVORITEV RAZSTAVE IZVIRNEGA OTROŠKEGA LIKOVNEGA DELA IN FOTOGRAFIJE

Vljudno Vas vabimo na otvoritev razstave v petek, 21. septembra 2018 ob 11. 00 uri v atriju graščine Rotenturn Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, v Slovenj Gradcu (v primeru dežja v Koroški galeriji likovnih umetnosti, Glavni trg 24, v Slovenj Gradcu).

Nagrado prejme učenka naše šole Lina Kocuvan za fotografijo Pot v šolo. Razstavlja še lepljenko Ornament in grafiko Ptica.

Razstavljajo še drugi učenci naše šole:

  • Eva Stojkovski in Ema Vidovič Hrustl, lepljenko Ornament;
  • Jakob Baumgartner in Matic Lončar, lepljenko Ornament, tri fotografije Pot v šolo;
  • Klara Ana Novak, grafiko Ptica;
  • Semina Gračić, grafiko Ptica;
  • Stela Jazbec, grafiko Ptica, lepljenko Ornament in Aldijana Agić, lepljenko Ornament;
  • Erona Lutolli, fotografijo Pot v šolo;
  • Nika Zver Špan, fotografijo Pot v šolo;
  • Nila Flajšman, fotografijo Pot v šolo in Kulturna dediščina;
  • Nina Ellen Blake, fotografijo Pot v šolo;
  • Žiga Vlaovič, dve fotografiji Vrana Kokija.